BIJELI LUK JE LIJEK ZA UPALU PLUĆA: Evo koliko ga trebate pojesti svakog dana

BIJELI LUK JE LIJEK ZA UPALU PLUĆA: Evo koliko ga trebate pojesti svakog dana

Bijeli luk je opasan borac protiv smrtonosnih bakterija koje izazivaju rizilčne infekcije, a evo koliko treba bijelog luka da jedemo dnevno!

 

 

Bijeli luk je čudotvoran lijek koji se uspješno bori protiv hroničnih infekcija uzrokovanih smrtonosnim bakterijama, piše “Lepa & srećna“…

 

Ovo povrće sadrži važno jedinjenje ajoen koje zaustavlja zlatnu streptokoku i opasnu bakteriju Pseudomonas aeruginosa koja uzrokuje upalu pluća, infekciju kostiju i sepsu. Bijeli luk je djeltovoran lijek protiv infekcija srca, kao što je endokarditis koji je okidač za srčani udar.

 

Povezana slika

 

Bijeli luk ima još jače dejstvo ako ga jedemo dok pijemo antibiotike, a djeluje tako što stvara molekule koje ometaju razvoj i djelovanje bakterija. Takođe, ovo povrće razara biofilm bakterija, štit koji ih čini jačim od antibiotika i imunog sistema. Još uvijek nije precizno utvrđeno koliko bijelog luka treba da jedemo, ali stručnjaci savjetuju da svaki čovjek treba da pojede 4 čena bijelog luka dnevno, a osobe sa niskim pritiskom treba da smanje ovu dozu.

 

 

Bakterije su okidači za opasne infekcije koje mogu dovesti do smrtonosnih oboljenja, zato će vaše tijelo obradovati odluka da u svakodnevnom jelovniku imate po koje čeno bijelog luka.

 

 1,892 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *