AUSTRIJA: Crveni Krst se povlači se iz kampanje obavezne vakcinacije

AUSTRIJA: Crveni Krst se povlači se iz kampanje obavezne vakcinacije

Crno-zeleni vladini fanatici uskoro će ostati sami. Jer fronta cijepljenja se ruši. Čak i Crveni križ sada napušta brod za cijepljenje koji tone i povlači se iz akcije “Austrija cijepi”. Savezni zapovjednik za spašavanje Gerry Foitik jasno je to pojasnio u internom pismu koje je dostupno Wochenblicku. Nakon Caritasa i Diakonie, Crveni križ je također izvijestio o zabrinutosti zbog obveznog cijepljenja. Postoji velika pravna nesigurnost i rizik od višegodišnjih pravnih sporova u zdravstvu, socijalnom sektoru i sektoru skrbi.

 

62 Austrian Red Cross Stock Photos, Pictures & Royalty-Free Images - iStock

 

 

Zakon o propisanim tjelesnim ozljedama eksperimentalnim injekcijama genetskog inženjeringa izglasan je jučer u Bundesratu. Ali Corona režim gubi podršku. Sve više i više se okreće, uključujući Crveni križ. Spasilačka organizacija reagirala je brzo i umirujuće. Savezna kancelarija je već od srpnja preuzela “komunikacijske mjere” kampanje cijepljenja.

Podsjetimo: Foitik je ekstremni ekstremist i poznat po svojim bizarnim intervjuima s maskama.

Savezni zapovjednik spašavanja Gerry Foitik objavio je u srijedu putem pisma koje je bilo dostupno Wochenblicku da će se Crveni križ povući iz kampanje “Austrija cijepi”. Nakon što su bili odgovorni za kampanju “Austrija cijepi” u ljeto 2021., početna stranica i svi kanali društvenih mreža sada će također biti vraćeni u nadležnost Ministarstva zdravlja. Sam Foitik je u svom pismu obvezu cijepljenja opisao kao “odgovornost pojedinca nametnutu od strane države”.

Glavni tajnik FPÖ-a Michael Schnedlitz upitao je ne može li se Foitikovo pismo shvatiti i kao odustajanje od obveze cijepljenja: “Gospodin Foitik, kojeg je vlada kraljevski nagradila za svoje komentare na početku pandemije korone, sada se distancira od kampanje cijepljenja – a time i od obveze cijepljenja?”

Još su zanimljivije Foitikove izjave u pozadini da su prije donošenja zakona o obveznom cijepljenju u Bundesratu u četvrtak uz Crveni križ zabrinutost zbog zakona o obveznom cijepljenju izrazile i društvene organizacije poput Caritasa i Diakonie. Kao rezultat toga, svi oni vide veliku pravnu nesigurnost i opasnost od višegodišnjih pravnih sporova za zdravstvo, skrb i socijalni sektor diljem Austrije. “Što je zakon o obveznom cijepljenju bliže, sve je veća zabrinutost sa svih strana da ova mjera nema opravdanja. Očigledno je Crveni križ sada povukao crtu i odlučio se povući iz kampanje cijepljenja”, analizirao je Schnedlitz pismo Foitika. Naglasio je i da iz dana u dan ima težih argumenata protiv obveznog cijepljenja te da će FPÖ nastaviti djelovati protiv propisanog obveznog cijepljenja: „Čak i ako Savezno vijeće danas usvoji zakon, nećemo posustati i iskoristit ćemo sve političke i pravne korake da se ovaj nepravedni zakon ipak poništi.”

 

 

 

IZVOR: wochenblick.at

 760 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *