ARTRITIS: ZAUSTAVITE BOLOVE SA POZNATIM RECEPTOM ERNSTA GINTERA

ARTRITIS: ZAUSTAVITE BOLOVE SA POZNATIM RECEPTOM ERNSTA GINTERA

Njemački „otac“ sirove ishrane i autor knjige Živjeti bez bolesti, Ernst Ginter, svojevremeno je objavio zanimljiv recept protiv artritisa, gihta, išijasa, reume i ostalih upalnih i bolnih stanja na zglobovima, kukovima, prstima ruku i nogu, kolenima i bolnoj peti. Pomoć je u vidu obloga koje stavljate na bolna mjesta i koje djeluju direktno na mjesto na kojem se problem manifestuje.

 

 

 

Potrebni su vam krompir, crveni luk i sjeme lana.
Potopite punu supenu kašiku sjemena lana u dva do tri decilitra vode. Vodu kuhajte desetak minuta dok sjemenke lana ne naprave skrobnu masu.

Slikovni rezultat za artritis

Istovremeno, operite kompletan krompir i izrendajte ga zajedno sa korom. Izrendajte i srednju glavicu crvenog luka. Kada se voda sa lanenim sjemenom ohladi, dodajte luk i krompir i sve dobro izmiješajte. Ocijedite višak tečnosti iz smjese.

Ukoliko se radi o problemima na prstima ruku ili nogu, odnosno peti, smjesu stavite u stare rukavice ili čarapu, navucite ih na ruke ili noge, i preko stavite najlonske kese koje ćete vezati tako da višak tečnosti ne može izlaziti napolje.

 

Na druge dijelove tijela, kao što su kukovi, kičma, rebra, koljena i slično, predlažemo da smjesu umotate prvo u gazu i položite je na oboljelo mjesto, pa nakon toga cijelo područje obmotate nekim zavojem i prozirnom folijom koja će smjesu držati pripijenu za oboljelo mjesto. Ove obloge potrebno je držati tokom noći na oboljelim mjestima i ujutru baciti, a mjesta oprati sapunom i vodom.

 

Slikovni rezultat za artritis

 

Ukoliko su mjesta vidna, a luk vam iritira kožu, odnosno pravi crvenilo, kožu možete prvo namazati nekom jako masnom kremom ili maslinovim uljem, ili pojačati sloj gaze na smjesi. Istovremeno, sa korišćenjem ovih obloga potrebno je redovno korisiti riblje ulje koje će djelovati iznutra.
Proceduru ponavljajte kada god možete, sve dok ova masa ne izvuče oboljenje iz tijela.
Ovaj recept, iako ne dolazi iz naših krajeva, nadovezuje se na tradiciju koja je u našem narodu poznata odavnina, u obliku obloga od luka i krompira za različita upalna stanja.(magicnobilje)

 2,967 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *