AMERIČKA AGENCIJA ZA LIJEKOVE (FDA) ODBACILA JE DANAS FAJZEROVU TREĆU DOZU VAKCINE

AMERIČKA AGENCIJA ZA LIJEKOVE (FDA) ODBACILA JE DANAS FAJZEROVU TREĆU DOZU VAKCINE

Savetodavni komitet Američke administracije za hranu i lekove (FDA) odbio je predlog da se uvede u protokol treća doza „Fajzer/Biontek“ vakcine protiv virusa korona.

Ovo je ogroman udarac farmako mafiji, kojoj su samo iz budžeta SAD donirali milijarde evra za prve dve doze, a Fajzer je već najavio da će FDA odobriti i treću dozu (pa četvrtu, petu) baš kao Izrael, očekujuću nove milijarde na svom računu. Ipak, desio se neočekivan preokret…

„Treća doza vakcine možda može da koristi najstarijima, ali još nismo stigli do treće doze ako gledamo podatke“, rekao je dr Ofer Levi, specijalista za vakcine i infektivne bolesti iz Bostonske dečje bolnice, prenose američki mediji.

Savetodavni komitet saslušao je sve argumente naučnika i predstavnika „Fajzera“ u vezi sa odobravanjem treće doze za sve. Posle nekoliko sati, glasao je 16-3 protiv uvođenja treće doze, znači ubedljivo protiv.

Korona mediji se „teše“ da odluka savetodavnog komiteta FDA nije obavezujuća, odnosno da bord FDA tehnički može da postupi suprotno i odobri treću dozu, ali to se verovatno neće desiti budući da je „struka“ rekla veoma ubedljivo NE

Administracija američkog predsednika Džo Bajdena nije dala još „ni dolar“ Fajzeru i Moderni iz budžeta (prve dve doze je milijardama platila Trampova administracija), a nedavno je nekoliko stručnjaka (Fajzer i korona promotera) iz vrha FDA preko noći bez objašnjenja dalo ostavke.

„Fajzer“ je komitetu predstavio brojne studija koje dokazuju da efikasnost vakcina drastično slabi nekoliko meseci posle od primanja.

FDA je već izrazila skepsu prema podacima koje je izneo „Fajzer“.

„Fajzer“ nije jedini proizvođač koji se nada da ćemo da uvedemo treću dozu, pa je tako „Moderna“, koja takođe proizvodi mRNK vakcinu, objavila podatke da vakcine slabe protokom vremena, tvrdeći da postoje dokazi o potencijalnoj koristi od treće doze.

 

 

 

 

nultatacka.rs

 1,478 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *