Ako ste osjetili ovih 5 stvari, prati vas negativna obiteljska karma

Ako ste osjetili ovih 5 stvari, prati vas negativna obiteljska karma

Karmički DNK se godinama gradi i održava, ali postoje i načini oslobađanja od negativne obiteljske karme.

Karma predstavlja neprestano sazrijevanje i razvijanje svake naše djelatnosti, pa posljedice koje osjećamo u budućnosti mogu biti uzrokovane u davnoj prošlosti.

Međutim, postoji vjerovanje da se karma može naslijediti krvnim srodstvom, odnosno da postoji karmički DNK, pa se često za nekoga tko je često izložen životnim i energetskim blokadama kaže da je “žrtva” karmičkog DNK.

Poznavanje zakona karme pomaže nam da je vješto i sretno oblikujemo svoju sudbinu.

Ne mora značiti da ste karmu naslijedili direktno od roditelja, već ti energetski tokovi mogu datirati još iz davne prošlosti, od vaših predaka.

Karmički DNK se godinama gradi i održava, ali postoje i načini oslobađanja od negativne obiteljske karme.

5 znakova koji se javljaju ako ste “žrtva” obiteljske karme:

-osjećate da ste vrlo različiti od svoje obitelji, njegujete drugačije sisteme vrijednosti i mnoge postupke svoje obitelji želite promijeniti
-osjećate često neosnovane tegobe, naročito u predjelu ramena (blokirane energetske točke)
-često se pojave prepreke na putu do ostvarenja planova, čak iako ste dali sve od sebe da ovoga puta uspijete
-previše ste samokritični i usporavate sebe na putu do samoostvarenja
-spiritualno ste osviješteni i svjesni određenih postupaka svoje obitelji za koje vjerujete da se mogu vama vratiti u vidu karmičkog duga

Da biste se oslobodili negativne karme potrebno je da vjerujete intuiciji i da se oslobodite neosnovanih strahova.

Postanite kreatori svoje sudbine i sami ispravite djela za koja mislite da mogu uzrokovati niz karmičkih dugova.

Meditirajte i postanite svjesni svakog postupka, svojih misli, riječi, emocija…

Pokušajte se osloboditi negativnih odnosa koji stvaraju energetske čvorove, riješite ih ili otpustite.

Važno je da budete svjesni i prihvatite sve životne izazove, suočite se s njima i ponekad dopustite karmi da vas nauči važnu lekciju.

OBITELJSKA KARMA

Autor: Tomislav Budak

Obiteljska je karma pojam koji označava skup čiste i promjenjive karme svih članova obitelji. Čistu karmu ne možemo mijenjati, ali promjenjivu možemo, čak smo je dužni promijeniti. Promjenjiva karma manifestira se kroz negativne osobine roditelja koji takve svoje osobine na suptilan i obično nesvjestan način nastoje prenijeti na djecu. Tako je suština procesa čišćenja obiteljske karme u prekidu nasljeđivanja negativnih osobina.

Negativne osobine, pored toga što stvaraju nepoželjna duševna stanja, privlače i negativne životne okolnosti te je upravo u njima uzrok svim obiteljskim problemima. Najmlađi članovi obitelji bit će amortizeri negativnoj obiteljskoj karmi. Zato će njihova zadaća redovito biti prekidanje lanca negativnog djelovanja ili neuspjeha koji krasi određenu obitelj.

Na primjer, u obitelji u kojoj se negativna karma manifestira kroz igre heroja i gubitnika, dijete će imati za zadatak prekinuti karmički lanac time što će preuzeti odgovornost za vlastiti život i time ga kreirati prema vlastitom nahođenju. Kako se negativna karma manifestira kroz naše negativne osobine, a te nam osobine uvelike programiraju roditelji svojim vlastitim osobinama te odgojem, mi ćemo morati pronaći koje su to negativne osobine u nama koje smo preuzeli od svojih roditelja te ćemo ih morati promijeniti kako ne bismo ponovili njihove greške.

Pored postupaka koje sam naveo do sada, način na koji se mogu otkriti te reprogramirati negativne osobine preuzete od roditelja je slijedeći. Treba otkriti koje su, prema našem subjektivnom doživljaju, najnegativnije osobine (slabosti) našeg oca i majke. Te osobine sasvim sigurno imamo i mi, vjerojatno ne na isti način, ali suštinski iste. Njih treba reprogramirati, raditi na njihovom rastvaranju te na kreiranju suprotnih pozitivnih osobina.

Zatim treba pogledati kojim se zanimanjima bave naši roditelji. Negativne aspekte njihovih zanimanja treba rastvoriti, a pozitivne kreirati. Mi bismo se, naime, svakako trebali baviti nečim što će predstavljati spoj zanimanja naših roditelja, ali uzdignut oktavu više. Time ćemo odati počast pozitivnim životnim stremljenjima naših roditelja i uistinu učiniti nešto korisno za njih. Oni čitavo vrijeme i očekuju da mi učinimo nešto za njih, ali to nešto neće biti ispunjenje njihovih neostvarenih ambicija, već sudjelovanje u prekidu lanca negativne obiteljske karme, čega naši roditelji obično nisu svjesni.

Na primjer, netko čiji su roditelji liječnik i profesorica jezika bavit će se liječenjem i pisanjem o svojim metodama, odnosno učenjem drugih, s time da će liječenje, nasuprot službenom pristupu kojim se čovjek tretira kao materijalni mehanizam, možda poprimiti neki suptilniji oblik kao što je energetsko liječenje. Naime, mi moramo prevladati negativne ili nepoželjne aspekte zanimanja naših roditelja te istovremeno uzdignuti ta zanimanja jednu stepenicu više, odnosno pomaknuti se na ljestvici ciljeva tih zanimanja jedan korak bliže njihovoj izvornoj pozitivnoj intenciji.

Treća stvar koju treba napraviti jest pogledati koje su najviše životne vrijednosti naših roditelja i kako bi izgledala osoba koja bi objedinila u sebi te vrijednosti i živjela u skladu s njima. Najviši ciljevi naših roditelja sasvim će sigurno biti i naši ciljevi, barem tijekom procesa karmičke kompenzacije pa zato treba raditi na njihovom kreiranju. Ovim ćemo postupcima postati svjesni što je to što moramo učiniti, koje pozitivne osobine razviti, koje poslove raditi i koje procese proći da bismo kompenzirali negativnu obiteljsku karmu i time prekinuli obiteljski karmički lanac. Tek tada imat ćemo slobodu razvijati se u nekom novom smjeru, onom koji je samo naš i nema nužno veze s našom prošlošću.

Nije ovdje riječ ni o čemu što bismo sami sebi nametnuli – riječ je o stvarima koje ionako osjećamo da trebamo učiniti. Naime, obiteljska karma postoji i nećemo ništa postići poricanjem njenog postojanja. Ona se može precizno analizirati te reprogramirati u dovoljnoj mjeri da osoba postane zadovoljna vlastitim životom. Što je još važnije, jedan od bitnih ciljeva inkarniranja duše upravo je vlastito karmičko pročišćenje prekidanjem lanca negativne obiteljske karme. Zato je ovaj proces i neka vrsta naše dužnosti koju smo sami odabrali.

Izvori: Lovesensa / tomislavbudak.com

 2,055 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *