AKO OSJEĆATE OVE SIMPTOME, USKORO ĆETE UĆI U MENOPAUZU!

AKO OSJEĆATE OVE SIMPTOME, USKORO ĆETE UĆI U MENOPAUZU!

U predmenopauzi estrogen počinje da opada, tijelo šalje određene signale i podsjeća vas da se pripremite za menopauzu!

Perimenopauza ili predmenopauza predstavlja period u kojem se tijelo priprema za period neplodnosti (menopauza), a evo koji se simptomi javljaju kod većine žena.

 

 

U perimenopauzi jajnici proizvode manje estrogena, a ovaj period se najčešće javlja u četrdesetim godinama, a neka istraživanja pokazuju da žene pušači ulaze u menopauzu nekoliko godina ranije.

 

 

Simptomi koji ukazuju na predmenopauzu su: talasi vrućine, crvenilo u licu i pojačano znojenje, često se osjećate umorno i pospano, brzo mijenjate raspoloženja, neredovna menstruacija, oslabljena kognitivna funkcija, znojite se tokom noći, želja za se*som slabi, javljaju se bol u zglobovima i mišićima, kao i problemi sa mokrenjem i stalno ste gladni, piše Lovesensa.

 

 

Stručnjaci ističu da mnoge žene nepripremljene ulaze u menopauzu, a često dolazi i do gubitka samopouzdanja zbog promjena u izgledu. Kod nekih žena mijenja se koža, kosa počinje da opada, dok se neke drastično ugoje, zato je važno da na vrijeme reagujete na simptome i razgovarate sa stručnim licima.

 

Postoje određeni dodaci ishrani na biljnoj bazi koji mogu ublažiti simptome menopauze, ali važno je da se konsultujete sa stručnjakom i saznate kako da najbolje regulišete lučenje hormona.

 1,485 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *