Ako možete sebe da zagolicate možda patite od ove bolesti

Ako možete sebe da zagolicate možda patite od ove bolesti

Baš kao što ne možemo da liznemo lakat, držimo otvorene oči kada kišemo, ljudi ne bi trebalo da mogu da zagolicaju sami sebe, ipak, postoje oni koji to mogu – i za njih imamo loše vijesti. Naučnici su došli do zaključka da su osobe koje su u stanju da zagolicaju same sebe možda šizofrenične.

 

 

 

Nedavno objavljeno istraživanje objavljeno u časopisu “Svijest i kognitivnost” posmatralo je kako zdrave osobe sa “sa naglašenim šizofrenim crtama” reaguju na golicanje. “Od učesnika studije traženo je da probaju da sami zagolicaju sebe, a potom su ih golicali i istraživači”, prenosi IFLScience.

Nakon ovoga od njih je traženo da popune anketu i ocijene koliko su škakljivi bili u obje ove situacije. Rezultati su pokazali da su osobe koje su imale najveće crte šizofrenih osoba podjednako bile škakljive kada su same sebe golicale, i kada su to radili istraživači.

 

 

 

Istraživači vjeruju da je razlog za ovo to što njihov mozak nije uvijek u stanju da razlikuje akcije koje oni čine od onih koje njima čine drugi. U slučaju da ste u stanju da se nasmijete kada golicate sami sebe, to možda može biti znak da patite od šizofrenije, a možda ste samo isuviše osjetljivi.

 

 

 

 

 

aura.ba

 1,477 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *