Ako možete, OBAVEZNO posjetite! OVO JE TOP 10 mjesta u Njemačkoj

Ako možete, OBAVEZNO posjetite! OVO JE TOP 10 mjesta u Njemačkoj

Njemačka turistička zajednica zatražila je od turista da imenuju najdražu atrakciju u zemlji, a ovo je njihov izbor…

 

Zaboravite nakratko Berlin u kojem možete uživati u svemu i svačemu. Zaboravite i München, u kojem se već dugi niz održava najpopularniji festival piva na svijetu – Oktoberfest. Ovaj put vodimo vas u neke druge gradove i neka druga mjesta, koja su itekako vrijedna posjeta.

 

 

 

Naime, Njemačka turistička zajednica zatražila je od turista da imenuju najdražu atrakciju u zemlji. One nisu bile ponuđene, već su ih turisti sami upisivali, pa se tako u izboru našlo gotovo sve što postoji u zemlji. Na kraju je više od 40 tisuća ljudi iz 66 zemalja odabralo najdraža mjesta, a ništa vezano uz spomenute Berlin i München nije mjesto našlo ni u TOP 10!

 

 

 

Dresden

Glavni grad Saske, možda je nažalost i najpoznatiji kao žrtva strašnog savezničkog bombardiranja u Drugom svjetskom ratu. Ipak, grad se odavno izdigao iz pepela, pa je danas prepun arhitektonskog i umjetničkog blaga. Katedrala Frauenkirche arhitektonsko je čudo, no tu su brojni muzeji, dvorci i život koji se punim plućima živi i odvija uz rijeku Elbu.

Dresden

 

 

 

 

Europa – park

Najveći zabavni park u državi smjestio se u gradu Rustu na samom jugozapadu zemlje, a godišnje broji više od 5 milijuna posjetitelja, čime je drugi najposjećeniji zabavni park starog kontinenta, odmah nakon pariškog Disneylanda. U njemu ćete pronaći čak 13 vlakova smrti, 4D kina i ostale mnogobrojne atrakcije, pa vam ovdje ni dva dana praktički nekad nije dovoljno. Savjet – kupite karte na vrijeme i izbjegavajte vikende u kolovozu.

 

Slikovni rezultat za europa park

 

 

 

Katedrala u Kölnu

Ova slavna građevina bila je na UNESCO-ovu popisu i prije negoli je postala magnet za turiste. Svaki dan obiđe ju 20 tisuća duša, a svi zastaju kod najslavnijeg eksponata, pozlaćenog oltara sveta tri kralja u obliku sarkofaga koji datira još iz 13. stoljeća.

Ulm

 

 

 

Barokna palača u Mannheimu

Samo pola sata vlakom iz Frankfurta, i stići ćete do ove slavne palače u Mannheimu. Iako je za vrijeme rata bila prilično oštećena, punim je sjajem ponovno zasjala 2007. godine, kad je i u potpunosti obnovljena. Danas u više od 500 soba možete razgledati luksuzni namještaj i odjeću iz vremena baroka.

 

Povezana slika

 

 

 

 

Bodensko jezero

Jezero koje se nalazi na tromeđi Njemačke, Švicarske i Austrije, nešto je udaljenije od velikih gradova, pa se tako nalazi dvjestotinjak kilometara od Stuttgarta i Münchena. Posebno je lijep otočić Mainau, no i mjesta uz jezero prilično su pitoreskna, tako da ako planirate put u ljeto, rezervirajte smještaj čim prije.

 

Slikovni rezultat za bodensee

 

 

 

 

Rothenburg

Gradić koji se nalazi na gotovo svim listama kao “must see” u Njemačkoj, smjestio se na pola puta između Frankfurta i Munchena. Kad dođete u njega imate osjećaj kako ste sjeli u vremenski stroj i vratili se nekoliko stotina godina unatrag, a grad ima više zaštićenih tornjeva, fontana i srednjovjekovnih utvrda od bilo kojeg drugog mjesta u državi.

Rotenburg

 

 

 

 

Neuschwanstein

Legenda kaže kako je Waltu Disneyju inspiracija za slavni dvorac koji se pojavljuje na početku svakog njegova crtanog filma bio upravo – ovaj dvorac. Njega je podigao bavarski kralj Ludvig II., a novac utrošen u njegovu izgradnju odgovara svoti od današnjih 40 milijuna eura. Srećom, isplatilo se, jer dvorac je danas najposjećenija turistička atrakcija u Njemačkoj, pa tako konstantno vraća dobar dio uloženog.

 

Slikovni rezultat za neuschwanstein castle

 

 


Heidelberg

Ovaj sveučilišni grad polazišna je točka njemačkog romantizma. U njemu su sreću i dom našli mnogi pisci, pjesnici, filozofi prije nego su napravili svoja kapitalna djela, a čak je i slavni američki književnik Mark Twain u Heidelbergu dovršio Avanture Huckleberryja Finna.

 

 

 

Katedrala u Ulmu

Luteranska crkva izgrađena u gotičkom stilu može se pohvaliti s najvišim zvonikom na svijetu, koji doseže 161 metar, tako da nije ni čudo što nosi nadimak „Božji prst“.

Slikovni rezultat za katedrala ulm

 

 

 

Miniatur Wunderland

Smješten u Hamburgu, ovaj park doslovno je najveća najmanja stvar na svijetu. Otprilike 11 kilometara željezničke pruge vodi vas kroz minijaturne verzije Alpa, Skandinavije, Sjedinjenih Američkih Država i slavnih njemačkih mjesta. U svakom slučaju, topla preporuka za posjet.

Slikovni rezultat za miniatur wunderland

 1,538 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *