90% OSOBA ZARAŽENIH PREHLADOM U MONTREALU JE U POTPUNOSTI VAKCINISANO

90% OSOBA ZARAŽENIH PREHLADOM U MONTREALU JE U POTPUNOSTI VAKCINISANO

Javno zdravstvo Montreala je saopštilo da je od 95 slučajeva Omikron varijante u gradu Montrealu 90% bilo potpuno vakcinisano.

Najnovija varijanta COVID-a bila je predmet veoma histerične pokrivenosti mejnstrim medija, uprkos podacima koji pokazuju da je varijanta verovatno manje smrtonosna od prethodnih varijanti.

Mnogi stručnjaci upoređuju varijantu Omikron sa običnom prehladom, rekavši da simptomi često uključuju kratkotrajnu glavobolju i curenje iz nosa.

Javno zdravstvo Montreala otkrilo je 95 slučajeva varijante Omikron u gradu. Od tih 95 slučajeva, 90% se dogodilo kod osoba koje su primile dve doze vakcine protiv COVID-19.

Prosečna starost zaraženih je 32 godine.

„Pre Božića, preporučujem da izbegavate praznične zabave licem u lice, kao što su žurke u kancelariji, fakultetu ili univerzitetu“, rekla je direktor javnog zdravlja u Montrealu.

Takođe je priznala da nema dovoljno podataka koji bi pokazali da bi treća doza pružila dodatnu zaštitu od Omikrona.

„U pogledu težine bolesti, smatra se da bi treća doza mogla pružiti određenu zaštitu. Ali nedostaju nam podaci da to procenimo“, dodala je ona.

Uprkos nedostatku podataka, vlade širom sveta zalažu se za masovnu kampanju vakcinacije.

U Kanadi, vlada gura vakcine kao jedinu strategiju ublažavanja COVID-19, ignorišući visoko efikasne terapeutike kao što su monoklonska antitela koja se veoma koriste u Sjedinjenim Državama.

Slučajevi Omikrona koji se javljaju kod vakcinisanih pojedinaca takođe postavljaju pitanja o validnosti diskriminacije nevakcinisanih pojedinaca. U većini kanadskih provincija, nevakcinisanim osobama nije dozvoljeno prisustvovanje javnim događajima i u restoranima.

Nevakcinisani pojedinci u Kanadi ne mogu da idu avionom ili vozom i može im biti zabranjeno da uđu u prodavnice prehrambenih proizvoda u najmanje jednoj provinciji.

Nulta Tačka/WestphalianTimes

 776 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *