4 začina koji će vam pomoći da ublažite simptome artritisa

4 začina koji će vam pomoći da ublažite simptome artritisa

Slikovni rezultat za zacin artritis

 

 

Artritis je kronična upala zglobova, a glavni simptomi su naticanje zglobova, bolovi i osjetljivost u zglobovima. Za artritis nažalost ne postoji lijek, ali postoje načini da se ublaže simptomi.

 

 

Donosimo vam začine za koje je dokazano da imaju odlično protuupalno djelovanje, zbog čega smanjuju kroničnu upalu u tijelu, a rezultat su ublaženi simptomi artritisa. No, prije nego što započnete sa svakodnevnom konzumacijom ovih začina, se svakako posavjetujte s liječnikom, naročito ako patite od bolesti srca i krvožilnog sustava ili dijabetesa.

 

 

 

 

Đumbir
Đumbir ima odlična protuupalna svojstva, a dosadašnja istraživanja su pokazala da je učinkovit u ublažavanju simptoma artritisa.

 

 

 

 

Kurkuma

Glavni ljekoviti sastojak kurkume je kurkumin, a za njega je poznato da ima odlična protuupalna i antioksidacijska svojstva.

 

 

 

Cimet

Odličnog okusa i zamamnog mirisa, a ujedno i ljekovit. Istraživanja su pokazala da osobe, koje svakodnevno konzumiraju 1 žličicu cimeta u razdoblju od 90 dana, osjećaju smanjene simptome artritisa.

 

 

 

 

Češnjak

Za češnjak je poznato da ima moćna protuupalna svojstva i da može ublažiti simptome artritisa. Češnjak daje najbolje rezultate kada se konzumira sirov.

 

 

 

 

Izvor:CentarZdravlja.net

 1,309 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *