26-godišnjak PREMINUO NAKON PRIMANJA FAJZEROVE VAKCINE NA NOVOM ZELANDU

26-godišnjak PREMINUO NAKON PRIMANJA FAJZEROVE VAKCINE NA NOVOM ZELANDU

Zvaničnici Novog Zelanda objavili su u ponedeljak da je smrt 26-godišnjaka formalno povezana sa vakcinom Pfizer-BioNTech, nakon što je pretrpeo retku upalu srca nakon prve doze vakcine protiv Covid-a.

U saopštenju, Nezavisni odbor za nadzor sigurnosti vakcina protiv Covid-19 Novog Zelanda, potvrdio je da je miokarditis koji je doveo do njegove smrti “verovatno posledica vakcinacije”.

 

Čovek je umro u roku od dve nedelje nakon što je primio prvu dozu i nije tražio nikakav medicinski savet ili lečenje za svoje simptome. Miokarditis, koji je naveden kao retka potencijalna nuspojava Pfizer vakcine protiv covid-a, uzrokuje upalu srčanog mišića, ograničava protok krvi i uzrokuje nepravilne rad srca.

Njegova smrt je druga na Novom Zelandu koja je povezana sa ovom nuspojavom. Žena je u avgustu pretrpela retku upalu srčanog mišića nakon što je primila Pfizer vakcinu, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja, što je dovelo do njene smrti.

Iako još uvek nisu formalno povezani sa vakcinom Pfizer, zvaničnici su rekli da istražuju izveštaje o još dve smrti osoba koje su primile ubod, uključujući i jednog 13-godišnjaka. Dok je odbor za nadzor sigurnosti rekao da je još uvek potrebno više informacija o smrti deteta, vlasti Novog Zelanda su rekle da veruju da je malo verovatno da je drugi slučaj, smrt muškarca u 60-im godinama, uzrokovan vakcinom.

Iako Pfizer nije objavio izjavu kao odgovor na najnoviji razvoj događaja, zvanićnik kompanije je izjavio da je farmaceutski gigant bio upoznat sa izveštajima, ali i dalje veruje da su prednosti vakcine veće od svih rizika.

How Did Rory Nairn, Dunedin Plumber Die? Fiance Claims He Died Due to  Covid-19 Vaccine - TheRecentTimes

Od početka svoje kampanje vakcinacije, Novi Zeland je dao 7.855.438 doza vakcine protiv Covid-a, prema podacima dostavljenim Svetskoj zdravstvenoj organizaciji. Iako prvenstveno koristi vakcinu kompanije Pfizer, zvaničnici su takođe odobrili upotrebu onih koje proizvode Johnson & Johnson i Oxford-AstraZeneca.

I IMATE MOGUĆNOST DA UČESTVUJETE U ŠIRENJU ISTINE! PODELITE OVAJ ČLANAK SA VAŠIM PRIJATELJIMA!

Nulta Tačka/RT

 1,105 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *