10 razloga zašto je ljubav u četrdesetima – Najbolja ljubav!

10 razloga zašto je ljubav u četrdesetima – Najbolja ljubav!

Ušla sam u brak sa svojom srodnom dušom dva tjedna prije nego što sam navršila 40 godina, uglavnom zato što sam to htjela učiniti u tridesetima.

Nisam ni sanjala da će ljubav u mojim četrdesetim godinama postati nešto najljepše što sam doživjela. Ljubav mi je došla u srednjoj dobi, jer mi je trebalo neko vrijeme da skupim hrabrosti da napustim pogrešnu osobu u potrazi za pravom osobom (sobom).

Kad sam se razvela od svog prvog supruga, dio mene je vjerovao da ću tražiti ljubav. Ono što nisam shvatila bilo je to što sam morala sama sebe zavoljeti prije nego što sam pronašla onu vrstu ljubavi koju sam uvijek željela.

Imam prijatelje koji nisu pronašli pravu osobu sve do svojih 40-ih, a kada im je tada to pošlo za rukom, shvatili su kako su sada univerzalno sretniji jer su imali vremena definirati tko su oni, te su sada sigurniji u sebe.

Evo što znam o tome zašto je ljubav u vašim 40-ima najbolja vrsta ljubavi.

1. Nećete podnositi tuđe gluposti

Do trenutka kad sam upoznala svog supruga, znala sam da je romantična veza bila glazura na torti života. Ali on nije torta. Mi smo oboje cjeloviti, sretni pojedinci s ispunjenim životima. Zajedno smo jer želimo biti zajedno. Zajedno smo jer bolje međusobno funkcioniramo.

I u našim godinama (ja imam 44, a on 48), nemamo interesa ni strpljenja za igranje igrica. Vrijeme je za iskrenost  i zabavu.

2. Osjećate se dobro u svojoj koži

Nedavno smo moj suprug i ja imali smo razgovor o tome koliko je malo važno tko smo bili u svojoj prošlosti.  U trenutku kada uđete u 40te, ništa od toga nije važno. To je drevna povijest.

To je preteča onoga tko ste sada, piše The minds journal. Sada se osjećate puni samopouzdanja, a sve ono prije bilo je istraživanje. Nema prosuđivanja.

3. Imate vremena razviti svoje interese i talente, graditi karijeru i identitet

To je odnos jednakih. Kad smo se vjenčali, moj muž je već 15 godina radio na svom poslu. Ja sam napisala tisuće članaka, objavila osam knjiga i imala uspješnu tvrtku. Oboje smo donijeli djecu na svijet.

Mi znamo što volimo raditi u slobodno vrijeme i proputovali smo pola svijeta. Do svojih četrdesetih godina imate hrpu životnih iskustava, a sada je vrijeme da ih podijelite u najrealnijem smislu.

4. Nećete dopustiti da zaglavite u lošoj vezi

Zašto biti s nekim ako nije kako treba? U dvadesetima, lako je biti s nekim jer je zabavno i laskavo. Jedna zajednička noć ne mora se pretvoriti u ljubav vašeg života.

Do 40-ih, znate da je super biti sam pa ako ćete podijeliti svoj život s nekim, bolje bi bilo da to vrijedi nešto.

5. Odustali ste od pojma da postoji jedna prava osoba

Pomirili ste se s idejom da vam jedna veza neće ponuditi sve. Iskreno, to je najbolji način. Ako nađete nekoga s kim stvarno volite biti – s kim možete razgovarati, igrati se i istraživati ​​svijet – nije li to dovoljno?

Do 40ih godina znate da prijatelji, braća i sestre, kolege i poznanici – svatko od njih ima svoju ulogu. Zato gospodin Pravi ne mora biti gospodin Sve, zar ne?

6. U fazi ste da se jednostavno zabavljate zajedno

Naporan rad i stvaranje karijere je iza vas, vaša djeca su vjerojatno samostalna i sada je vaše vrijeme. Uživajte zajedno.

Moj suprug i ja razgovaramo o tome što ćemo raditi kad djeca odu na fakultet. Putovati. Kuhati. Možda otvoriti posao zajedno. Provesti mjesec dana u Meksiku. Tko zna.

7. Vi ne trebate partnera; samo želite jednog

Suočimo se s tim: čak i kada je riječ o seksu, u 40-ima možete se pobrinuti za sebe, zar ne?

8. Spremni ste biti iskreni – o svemu

Ali ne morate biti. U 40-im godinama većina ljudi zaista prihvati trenutak i uživa u sadašnjem trenutku.

Što znači da sve što postoji je sada, a sve drugo doista nije važno.

9. Spremni ste biti bolji prema sebi

Sumnje i strahovi koje smo imali prije, sada su se raspršili i spremni ste biti dobri prema sebi. Zato ste bolji prema drugima.

To je smirena, zadovoljnija vrsta ljubavi. Živite u potpunosti. Znate da život ne traje zauvijek. Shvaćate da bi svaki dan mogao biti vaš posljednji, stoga samo želite biti sretni.

10. Shvaćate koliko je život kratak

Morate iskoristiti svaku minutu, što znači da nemate strpljenja za loše veze. Zašto gubiti vrijeme s nekim tko vas izluđuje? Zašto stvarati kompromise s gospodinom Možda? To jednostavno nije vrijedno toga.

Sve to ima smisla na intelektualan način kada ste mlađi, ali sve to doista ne shvaćate dok ne dođete u 40te. Vjerujte mi.

 

 

 

 

 

 

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić

 1,181 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *